GRS Home  Forum Home
Bank Rates Center
   Savings Account Rates
   Money Market Rates
   Highest CD Rates
Insurance Rates Center
  Auto           Health
   Life              Home
Mortgage Rates Center
  Mortgage Rates
  Mortgage Quotes

Last visit was:
A place for Get Rich Slowly readers to ask questions
and exchange ideas
It is currently Sat Apr 19, 2014 12:41 pm




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: P4SD motherboard
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 10:04 pm 

Joined: Sat Dec 12, 2009 3:59 am
Posts: 3
Hi guys,

I have just got a P4SD rev 1.09 motherboard which will not fire up. It has a hood lock and hood sensor on the board and also a lot of pins with security next to them. I am assuming that as I don't have this in its original case there is something that can be done with jumpers to override the chassis intrusion if that is what is preventing it starting. The power light is on but the processor fan will not start. I am also assuming that this board has a standard atx pin out.

Any ideas would be much appreciated.

_________________
https://www.governmentdebthelper.co.uk/


Top
Offline Profile E-mail   
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 20, 2009 10:20 pm 

Joined: Thu Jun 07, 2007 9:53 am
Posts: 68
Hmm, I haven't ever run into a computer that wouldn't boot because of the hood sensor / chassis intrusion thing. I only ever saw it where it would display a message when the computer booted saying the case was opened. But it all depends on how the individual PC's BIOS was configured, I suppose.

When you say the power light is on, is that after you push the power button, or is it always just on as soon as you plug it in? If it's when the power button is pushed, I'd say the button is connected wrong. If the pins aren't labeled, try disconnecting all the wires and using a flat head screwdriver to jump different pin pairngs. If it boots up, that's the pair to attach the power button to. The rest (reset, HDD activity) aren't essential, really.

You also mentioned it's not in its original case. Is it in any case? If it's just sitting on a desk, it could be a grounding issue. Try working on it with it on a static shield bag, or reinstalling it in a case to reconnect it to the ground. Haven't experienced it with a MB, but have with a HDD.

Also, not sure you'll get the best computer advice on a personal finance forum. Yes, it's General Discussion, but I've found this section of the forum to be pretty slow compared to the rest. Might want to try another site specifically for computers. I like http://www.bit-tech.net/, based out of the UK. Full of helpful people and active forums.

Good luck, and let us know how it goes!


Top
Offline Profile   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ]  Moderators: kombat, bpgui, JerichoHill


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki